tisdag, april 15, 2008

O-kyrkskor

Idag har jag köpt ett par skor som nog inte platsar som kyrkskor (se tidigare inlägg). Men de är fina och glada och kommer passa utmärkt som pastorsexpeditionsskor och semesterskor och hemmaskor och allt möjligt. Här är de!

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så otroligt snygga! Och jag skrattar gott åt ordet "kyrkskor" (igen), ett begrepp som jag levt med under en tid, även kyrkkjol. Var kan man köpa såna snygga skor?

Miriam W Klefbeck sa...

Indiska. För typ 100:- spänn. Jag skulle tro att de går sönder innan året är slut.

Evas blogg sa...

Ska genast ta mig en titt på Indiska här i stan.

Anonym sa...

För mig är det kyrkskor eller möjligen socialrealism-skor. Me like a lot!

Miriam W Klefbeck sa...

När jag har prästfrudagar, då är de kyrkskor. När jag har prästdagar får de stanna hemma. Jag misstänker nämligen att en och annan gudstjänstfirare skulle finna dem aningens distraherande om de stack fram under mässhaken...

Anonym sa...

Äkta kyrkskor! (säger den som bär kyrkskor flera gånger i veckan, gärna tillsammans med ovan nämnda kyrkkjol...)

Miriam W Klefbeck sa...

Eva och Blyger: Vad kännetecknar en kyrkkjol?

Anonym sa...

Åh! En kyrkkjol, det är ett av de bästa plagg som finns! Va roligt att få frågan! :-)

En kyrkkjol är en kjol som i första hand är inköpt för ändamålet att bäras vid firandet av gudstjänster. Kanske har den blivit inköpt inför någon större kyrklig högtid, eller kanske med tanke på sommarens kvällsgudstjänster i gröngräset... Det behöver inte alls vara någon piffig kjol. De når ofta till strax under knäna och har olika mönster, färger och stil. En del kyrkkjolar är "mjukiskjolar" med stretch, som man (förutom i kyrkan) kan använda som shorts ungefär, typ vid cykelturen till badstranden, skogspromenad eller vid kubbspel vid sommarstugan och andra kyrkkjolar kan man bära när man är bortbjuden på middag eller kalas.

Alltså, kyrkkjolar är de kjolar som är inköpta med tanke på kyrkbesök, som också funkar i andra sammanhang.

:-)

Miriam W Klefbeck sa...

Okej, då vet jag. Trevligt med vida definitioner - nästan alla mina kjolar är kyrkkjolar! Det är bara min svarta mjukiskjol som jag brukar ha i båten och på stranden som inte kvalar in,