torsdag, augusti 22, 2013

Farväl.

Ni har säkert fattat. Den här bloggen uppdateras alltmer sällan, och kvaliteten blir därefter.

Inte så att jag slutat tänka, tycka eller skriva. Tvärtom. Men mycket av det engagemang jag förut lade här, lägger jag nu på Tidskriften Evangelium,. Dessutom har andra projekt, såsom artikel till präst-och-diakonmötesboken, kyrkoherdeutbildning och lite annat fått ta rätt stor plats.Men framför allt tycker jag inte det är roligt längre. I den här formen har jag liksom sagt mitt, åtminstone för ett tag. 

Så, tack alla läsare och alla medbloggare, ni som kommenterat och länkat och tyckt och tänkt. Det här har varit väldigt roligt. Sentimentalare än så tänker jag inte bli, även om jag kanske skulle vilja.

11 kommentarer:

Ann-Marie sa...

TACK SJÄLV!

Anonym sa...

Tack ska du ha pastor Miriam! Dina tankar har betytt mycket för mig!
Bonden

Evas blogg sa...

Tack själv för kloka ord!

Martin Garlöv sa...

Mirjam, låt oss säga att du tar en paus. Beslut kan omprövas, inte sant? Och du får se till att bloggen inte försvinner utan ligger kvar. Många av dina inlägg kan läsas om. Din blogglista är en av de bästa.

kyrksyster sa...

Det är lite sorgligt att du slutar. Samtidigt inser jag att detta med bloggar kanske haft sin tid. Vi får finna andra vägar att kommunicera.
Min blogg finns i alla fall kavar tillsvidare.

Thorsten sa...

This is great!

Kirchengeschichten sa...

Tack Miriam för alla tankarna du delat med dig till oss i den virtuella rymden. Ditt otvungna och frimodiga sätt att reflektera över prästyrkets höjdpunkter och avgrunder har varit och är en inspiration. Instämmer för övrigt helt med Martin Garlöv när han tycker att man (läs: du) borde hellre ta en paus än att ta ett slutgiltigt farväl!

Tacksamma hälsningar från en bloggande kollega i Tyskland

Gunnel sa...

Hej Miriam!
Tråkigt att du slutar blogga. Det var ju din och Fjärde väggen, som gav mig inspiration. Vet inte riktigt hur jag skall hitta i ditt arkiv. Tänkte senast idag på en blogg om detta överdrivna i glada tillrop lite överallt...
Du gräver djupare än att skrapa på ytan! God fortsättning!
Hälsningar från Gunnel

Andreas Holmberg sa...

Håller med Martin Garlöv. Låt bloggen vila tills skrivlusten återvänder. Dessutom är bloggen ett bra ställe att arkivera texter till tidningar och tidskrifter på. Så småningom.

Andreas Holmberg sa...

Så här två år senare - du skulle inte kunna tänka dej att samla dina texter och tankar här på bloggen igen? Jag tror att du har en profetisk gåva precis som din namne, alla tiders Storasyster i Vassen, och jag skulle själv uppskatta att kunna ta del av dina tankar - och längre texter/artiklar - i ett samlat "arkiv" eller hur jag ska säga. Utanför Facebook och Tidningen Evangelium.

Vad sägs? Jag länkar ju fortfarande hit, ju, och det som ligger kvar här sen förr är - i många fall - tillräckligt bra för att läsas om, men i alla fall!

Hälsningar Andreas Holmberg i Iggesund (han med psalmerna ;)
http://friapsalmboken.blogspot.se/2015/04/fralsarens-kyrka-i-sveriges-land.html

Andreas Holmberg sa...

Hej igen Miriam!

Skulle du kanske kunna tänka dej att skriva lite här nu igen när Tidningen Evangelium - tyvärr - upphört? (Jag länkar fortfarande till den här välskrivna bloggen ;o). Kanske mer av ett provtänkarforum alternativt text- och predikoarkiv än traditionell blogg?

Jaja, det är du som bestämmer. Tid är inte gratis. Jag vet. (Men tid kan vara nåd).

Hälsningar Andreas H.