onsdag, juni 25, 2008

Planera vår semester!

Tre arbetsdagar kvar, sedan väntar fyra välsignat oplanerade semesterveckor. Det enda som är säkert är att maken och jag ska vara tillsammans alla dagarna. Det är vi ju i och för sig även när vi jobbar, men periodvis inte särskilt stor del av vår vakna tid. Vad som dessutom känns extra skönt är att jag inte är helt slut, vilket varit fallet de tre senaste somrarna. Jag skulle till och med kunna tänka mig att jobba en vecka till av bara farten, men det är inget starkare behov än att jag kväsa det på en sekund eller så...

Oplanerat i all ära - vi ska givetvis hinna med våra självskrivna besök på Kårarp (mor och far), i Norrtäljes Paris (svärmormor) samt i Sigtuna (svärföräldrarna). Men annars är det fortfarande lite öppet. Vi har några alternativ, jag tänkte att ni skulle få hjälpa mig att välja. Jag presenterar dem här, och sedan får ni rösta här till höger:

1. Några dagar på Åland - ingen av oss har sett så mycket av Åland och dessutom finns goda vänner där som det alltid är fint att tillbringa en dag eller två tillsammans med. Det är också praktiskt att kombinera med besöket i Norrtälje.

2. Västkusten - också relativt outforskad mark för oss. I Mölndal finns dessutom vänner i alla åldrar som till exempel kan vara gott sällskap på Liseberg. Kanske en liten tur till Norge också?

3. Ösel - det ser bara så fint ut i reportaget i Amelia. Som Gotland fast oexploaterat, står det där. Dessutom är det Estland, och det är ju dumt att bryta ett vinnande koncept.

4. Skagen - det är bara så vackert. Jag var där som tonåring två gånger och har försökt övertyga maken om hur underbart det är. Om man dessutom kan gå på Legoland utan barn med bibehållen värdighet, så finns ju den möjligheten också.

5. Stanna hemma nu, åka någonstans där det är varmt och/eller intressant i oktober eller något. Typ Jerusalem. Eller så.

Så där ja. Valet är (nästan) ert. Har ni ytterligare förslag, skriv gärna i kommentatorsfunktionen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju som bra försalg alltihop. Men om ni åker till Danmark får ni inte missa Louisiana, det fantastiska konstmuséet strax norr om Köpenhamn (om ni inte redan varit där såklart). Bara huset i sig tillsammans med trädgården/parken med skulpturer är fantastiskt, dessutom mycket fin modern konst. Jag har inte varit där på många år men har det som "ständig" plan för en semester snart.

Hoppas ni får en skön semester!

séra Jónatan sa...

Jag röstar stenhårt på Ösel, eftersom jag gillar okända resmål och chansen att hitta någon som kan tala en östsvensk dialekt låter ju väldigt lockande.

Anonym sa...

I vår familj är det ständigt någon som säger "Ettan förlora', tvåan vann". Det tycker jag låter bra i det här sammanhanget.

Evas blogg sa...

Jerusalem i oktober.