lördag, juni 14, 2008

Ledig Lördag eller Fast i Mölnbo Utan Bil...

Maken har tagit bilen och alla konfirmanderna med sig och åkt till Hjälmargården. Hjälmargården ligger i Läppe. Läppe ligger i sin tur i det allra östligaste av Östernärke, strax innan man åker in i Sörmland, eller kanske till och med innanför Sörmlandsgränsen. Platsen är åtskilligt vackrare än namnet, så de får säkert trevligt där.
Själv är jag billös i Mölnbo, där det är mulet och småkallt och jag har huvudvärk efter en lite för lång sov-och-slumramorgon. Jag gjorde ju en fin lista igår över vad jag borde göra idag, och den första punkten är uppfylld med besked. Disken, håret och växthuset ska jag väl ta tag i men flädersaften får vänta - blommorna är inte utslagna än. Det känns som om risken för tristess är rätt hög, även om jag i ärlighetens namn inte skulle ha så mycket roligare om jag hade bilen hemma - utflykter till Gnesta, Trosa eller Södertälje är ju inte så rafflande på egen hand.
Så, jag tar och äter brunch och slutar gnälla helt enkelt. Trevlig lördag allihop!

2 kommentarer:

séra Jónatan sa...

Läppe, denna fantastiska ort, ligger i Södermanland. För några år sedan låg en del av Läppe i Örebro kommun, men den är nu överflyttad till Vingåkers kommun.

För min egen del skulle jag uppleva din dag som en väldigt skön avkoppling. En välsignad lördag önskar jag dig!

Miriam W Klefbeck sa...

OK, jag var lite osäker. Men man kan åka blå buss dit, så det är helt klart i gränslandet. Nåväl, det är ju Strängnäs stift i alla fall!

Välsignad lördag till dig också!