tisdag, september 23, 2008

Ont, det gör ont

Det är höst och jag har i enlighet med traditionen fått någon sorts pest i bihålorna. Ofarligt, oromantiskt men fasligt obehagligt. Maken skrattar gott åt mig när jag ligger i soffan med vetevärmaren tvärs över ansiktet. Själv skrattar jag så lagom.

6 kommentarer:

Madicken sa...

Inte kul minsann. För mig funkade zonterapi på eländet, har aldrig fått omdet heller...

Anonym sa...

Hoppas du blir bättre snart! (*viskar* Det KAN vara så att värme försämrar... Om det är bakterier så frodas de i värmen... :-S)

Miriam W Klefbeck sa...

Det lät läskigt! Men stämmer det verkligen - jag menar, när jag har halsfluss med hela svalget fullt av bakterier, så rekommenderar ju läkarvetenskapen att jag ska dränka in det i varm dryck.

Anonym sa...

Nu är jag inte den allra mest välutbildade experten i området, men dristar mig till ett utlåtande... ;-) Om man har halsfluss är det viktigt att öht dricka mkt och ofta känns det bättre att dricka varmt då. Sedan tänker jag som så, att när man dricker så tror jag att värmen är lite högre än när man har värme i form av vete-/kornpåse, värmedyna etc. på utsidan av kroppen. Hög värme dödar bakterier, men att höja temeraturen omkring ett kroppsområde som är infekterat är inte att rekommendera, eftersom det bara blir lite, lite varmare (eftersom om man har så hög värme att bakterierna dör så riskerar man att skada huden ju)och lite förhöjd temeratur gör att bakterierna frodas än mer...

Om man t.ex har nageltrång eller på annat sätt skadad tå/nagel så det blivit inflammerat så rekommenderar sjukvården SVALA såpbad för att förebygga infektion (bakterier), inte VARMA bad.

Nog om detta, du kommer att bli bra snart oavsett! :-)

Sköt om dig och hoppas du får vara frisk resten av hösten!

Anonym sa...

Förresten, det är av samma skäl som man lär ut att disktrasor alltid ska sköljas i kallt vatten innan de hängs upp efter användning... Kallt vatten motverkar bakterietillväxten i trasan, medan varmt vatten som sista sköljvatten innan trasan hängs upp bidrar till bakterietillväxt (och med andra ord att trasan luktar illa).

:-)

Miriam W Klefbeck sa...

När du förklarar, är jag helt med på tåget! Tack!
Och bihålorna känns bättre idag!