tisdag, september 09, 2008

Äpplen överallt

Jag tror på riktigt att vi skulle kunna utfodra hela Mölnbo med äpplen. Hela byn skulle kunna komma in och äta så mycket de ville och det skulle inte märkas att de varit där. Våra tre träd bokstavligen dignar, äpplena sitter nästan i klasar. Gräsmattan är full med fallfrukt men det är ändå tio gånger mer uppe på grenarna. Maken och ett och annat grannbarn tuggar tappert på, men jag är allergisk mot råa äpplen (kokta/stekta går bra) och kan inte hjälpa till så värst mycket.

Ikväll tog jag emellertid delvis tag i saken och gjorde två äppelhavrepajer som mina kollegor ska få mumsa i sig i morgon, bara för att jag gillar dels dem och dels att göra paj. Så här ser de ut:

Till helgen ska jag starta Operation Äppelmos. Det kommer blir simbassängsmängder med mos. Vill du ha några liter? Beställningar mottages i kommentatorsfunktionen och det kostar ingenting.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle gärna smaka både mos och paj, men jag tror vi bor lite för långt ifrån varandra... Tyvärr... Men hoppas det smakar! :-)

Unknown sa...

Åh jag vill ha, jag vill ha!
Mos eller färska och allt!
Men frågan är när jag svänger förbi Mölnbo...

Evas blogg sa...

Men åh så gott! Hemgjord äppemos är helt underbart. Jag hade gärna tagit emot men jag bor alltför långt bort.

Heléne Eriksson sa...

Åh, äpplemos!! Jag luktade på ett päron här om dagen och har inte kunnat sluta tänka på frukt sedan dess. Tål ju inte heller råa äpplen, eller annan rå frukt heller för den delen. Suck.

Anonym sa...

Halloj, Jag känner sympati med dig ska du veta! Vi har åtta träd i vår nya trädgård och igår spenderade Carl-Johan och jag två timmar med att plocka fallfrukt och tre timmar med att göra mos. Å inte syns det på våra träd heller.... Fast två räd är vinteräpplen. De ska ner i källaren!
Ni måste komma förbi snart!
//Maria

Anonym sa...

ps... frysen är full men mamma och pappa har lovat att komma med en reserv att ha i källaren. Vi gjorde plommonmarmelad också. Superhusliga har vi blivit!
//Maria

Miriam W Klefbeck sa...

Fantasiflicka: Kom när du vill. Är vi inte hemma är det bara att gå in och skala träden. Ju mer du tar, ju gladare blir jag!

Maria: Vi vill jättegärna komma snart! Ses vi i Östra Husby näst-nästa helg till att börja med?

Anonym sa...

Halloj,

Du kommer träffa C-J men inte mig. Jag ska hålla fanan högt på Bok och Biblioteksmässan bland annat bli utfrågad i en panel om politik och bistånd. Läskigt!
//M

Unknown sa...

får jag skicka in Andy? han är nämligen utåt Skillöt för att göra i ordning för försäljning!

Miriam W Klefbeck sa...

Kör hårt!