lördag, september 13, 2008

Lördag morgon

Först vaknade jag. Sedan vaknade katten, som hade fått ett ryck av fromhet och lagt sig på en av stolarna framför husaltaret. Och sedan, som en följd av detta, vaknade maken tillika hussen. Med andra ord är hela familjen klarvaken, trots att det är (nästan...) ledig lördag och klockan är kvart över åtta. Det känns lite otacksamt mot sovmorgonen, men är man vaken så är man och ligger jag kvar så får jag osvikligen ont i huvudet.

Idag är det Trygghetsdag i Södertälje. En massa organisationer vimlar runt och informerar på gågatan. Så även min organisation. Vi ska informera om församlingens Öppet Hus-dag nästa lördag. Jag hoppas det blir lite varmare innan jag går på mitt flygbladspass klockan 11, just nu är det svinkallt ute!

Efter detta ska det bära av söderut till inflyttningsfest i stor prästgård och sedan väntar en morgondag i kyrkbänken, afternoon tea hos goda vänner och sedan en ledig dag till. Det är då det där äppelmoset ser ut att kunna bli kokt. Jag måste banka ihop mosvaggan också. Mosvaggan är en strålande uppfinning!

Nu är katten ute i trädgården på äventyr, maken har startat tekokaren och jag bör väl också ta tag i min dag. Detta blev ett typiskt pratigt "idag-ska-jag"-inlägg som jag egentligen har som policy att avhålla mig från, men det är ju nästan-ledig-lördag så jag gör ett undantag. Man kan inte skriva om politik och religion före frukost i alla fall.

3 kommentarer:

Unknown sa...

jag tycker att det är en bra policy att avhålla sig från politik innan frulle...OM jag bara kunde hålla mig till det...

Förresten är jag så himla nyfiken på hur du och maken träffades...kanske är det hemligt då väljer man att ignorera frågan...om det inte är hemligt så får man gärna berätta el grande!
kram!
btw, så tänkte vi svänga förbi er imorgon (söndag) för att plocka/palla äpplen, är det i sin ordning?

Miriam W Klefbeck sa...

Det går alldeles jättefint! Vi är ju i kyrkan och sånt på förmiddagen, och iväg en sväng igen på eftermiddagen, men det är bara att stiga på även om vi inte är hemma!

Vad beträffar din fråga så är det ingen hemlis alls. Svaret får ett eget inlägg om en stund!

Unknown sa...

jag skäms men vi hann faktiskt inte förbi er för att palla äpplen, visningen drog ut på tiden och när vi svängde ut på 57:an var frågan: vad ska vi prioritera, färska, fina äpplen eller att laga middag hela familjen tillsammans och vi valde middagslagningen. förlåt!