onsdag, november 26, 2008

Materiella ting som hjälper oss att förnimma en andlig verklighet...


...eller, mer rättframt uttryckt - ett Missale för att fira gudstjänst med alla sinnen, en julsprej för at fira Kristi födelses fest med alla sinnen. Hur som helst, både nya Noterias Missale och Crabtree and Evelyn´s juldoft kom i min ägo idag och jag är glad för båda!

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vad är ett Missale? (Undrar jag som inte är så insatt). Men den var röd och fin.

Miriam W Klefbeck sa...

Det är en Kyrkohandbok med extra allt, kan man väl säga.

Evas blogg sa...

Aha.

Anonym sa...

Den kom hem till oss igår också. C-Js födelsedagspresent som låtit vänta på sig.
M

– – – sa...

Den kom till mig igår... Vilken tur att jag inte behöver det egentligen... "I god tid innan första advent", HA! Jag kallar inte fredagen innan god tid...

Sen är jag faktiskt lite besviken på att de har plockat bort högmässogudstjänsten. Visst, den är i stort sett menlös, men det är ju den gudstjänst som vi prästkandidater håller! Ska inte vi få sjunga den då, utan att ge Verbum en himla massa pengar?

Anonym sa...

Tja! Leveransbekymmer från tryckeriet uppstår även för kyrkliga böcker -- därav förseningen. Sedan kan man ju använda missalet även för högmässogudstjänster. Det enda du behöver kopiera från Verbums missale är möjligen de inledande noterna till Helig och texten till "Herren är i sitt heliga tempel" eller "Herren är mitt ibland oss".

/En av redaktörerna