torsdag, november 04, 2010

Bara så ni vet...

...så skulle jag gärna arbeta i samma församling som de domkapitelsanmälda. Jag tror det skulle gå jättebra. Sammanhang och platser där drev av detta slag sätts igång och hålls vid liv däremot, är jag glad om jag slipper.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Jag hoppas många stöttar dessa präster, kan inte vara roligt att få sådana anklagelser emot sig som dessutom uppmärksammas på detta sätt och bli prövade av domkapitlet. Utifrån beskrivningen av vad de ska ha sagt, tycker jag att det är långsökt att de verkligen skulle ha den uppfattningen än mindre yttrat det offentligt.

Anonym sa...

Ditt kloka och öppna sinnelag gör mig glad. Om kyrkan som helhet hade samma inställning som du, skulle ämbetsfrågan inte orsaka särskilt mycket konflikter.

Men tyvärr ägnar hon sig hellre åt fördömanden och maktutövning än konfliktlösning och samtal. Vilket med all önskvärd tydlighet illustreras av detta senaste drev.

Miriam sa...

Tack, anonym. Just nu känner jag mig inte så klok och öppen, jag är bara arg. Därför tänker jag inte blogga om detta, eller kommentera mer ingående.