lördag, september 19, 2009

Dan före dan...

Imorgon är det kyrkoval. Jag hade inte tänkt blogga så mycket om det egentligen - men det har varit svårt att låta bli.

Så nu tänkte jag redovisa det faktum att jag tänker rösta på flera olika nomineringsgrupper, och sätta kryss för minst nio olika personer. Visserligen kan jag inte göra så mycket annat - alla grupper ställer inte upp överallt, av förklarliga skäl. Men jag är inte ledsen för det, faktiskt. Utifrån vad som bjuds, kommer jag kunna rösta utifrån många saker jag tycker är viktigt - jag kan rösta extra på de människor jag av olika skäl känner förtroende för, och samtidigt påverka fördelningen i ålder, kön, och engagemangsgrund i de olika beslutande organen. Jag kommer också att rösta på ett sätt som gör att min hemförsamling blir starkt och väl representerad där den behöver vara det. De personer jag kommer att kryssa, på alla nivåer, har olika frågor som de brinner för, olika kyrkliga och teologiska profiler och olika sekulärpolitiska sympatier. Gemensamt för dem alla, är att jag vet att de bryr sig om Svenska Kyrkan helt oberoende av kyrkovalet som sådant - och inte skulle sluta bry sig om till exempel valsystemet skulle förändras, eller deras sekulärpolitiska engagemang upphöra.

Den av mina kandidater jag känner starkast för, är min forna studiekamrat och numera ämbetssyster Ylva Rundberg. Jag tror hon, både i sin nomineringsgrupp och i såväl stiftsstyrelse som kyrkomöte, kan bidra med sunt förnuft, balanserade perspektiv och framför allt en genomreflekterad, varm och odramatisk syn på vad det är att vara kyrka - Kristi Kyrka. Mer om hur hon tänker kring sitt engagemang, kan man läsa
här.

1 kommentar:

Jonas sa...

Ja eftersom den mest frimodiga nomineringsgruppen inte är representerad på lokalplanet får man ju se vad det finns för alternativ, och då är det inte mindre viktigt att det är personer man har förtroende för som kryssas - och kan man kryssa ska man göra det tycker jag, i vart fall om man känner till personerna i fråga.

Så mycket kan jag ju säga att alla nomineringsgrupper som sätter partiprogrammet före Bibeln (och det är väl minst tre) går bort oavsett vilka personer som står på listan..