måndag, maj 11, 2009

När man kremerar igelkottar...


Det har brunnit i församlingshemmets kompost. Jag tror det var anlagt, om än kanske inte riktigt med flit. Maken släckte duktigt med hink och vattenslang och varken personer eller byggnader kom till skada. Men de levande varelser som eventuellt befann sig i komposten då branden bröt ut, är det nog värre med. Maskarna brann säkert upp, och bodde Familjen Igelkott i just den komposten, så är har de med all säkerhet mött en plågsam död.

Kanske vore det ett effektivt sätt att få vissa delar av den yngre generationen att sluta elda upp saker - visa dem några kremerade igelkottbebisar? Fast då måste man gräva fram dem ur den sotiga kompostgeggan förstås...

2 kommentarer:

Sophia sa...

Problemet är större än ungdomars olovliga eldande, eftersom deras föräldrar arrangerar eller medverkar till igelkottskremering en gång om året.

Det kunde bli uppseendeväckande löpsedlaar - antal igelkottar som i snitt bor i högarna som skall bli majbrasor x antalet svenska majbrasor som inte flyttats precis före antändning. Uppsåtligt massmord på igelkottar helt enkelt.

Anonym sa...

Ditt förslag att visa kremerade igelkottbebisar kan säkert få en viss avskräckande verkan, i och med att eventuella "förövare" får se vad som verkligen händer.

Kommer osökt att tänka på abortfrågan, där exakt samma metod ibland används just i avskräckande syfte. Även där visar man upp vad som verkligen händer - med ett stackars värnlöst foster.

Jag är ingen oreflekterad förespråkare av dessa metoder, men som du själv skriver kan det kanske vara "ett effektivt sätt". För även om sanningen ibland kan vara obehaglig att se, innebär det inte att den bör förtigas.