lördag, februari 23, 2008

Det är lördag morgon...

...och jag sitter här i en av Hello-Kitty-pyjamasar, syrénlila morgonrock och makens tofflor. Några timmar kvar innan guddottern med mor och far dyker upp, så jag har tid för ett teologiskt djupsinnigt inlägg om till exempel vilken lättnad det var när jag en morgon utanför Carolina Rediviva kom på att jag faktiskt tror på realpresensen, eller om vad jag egentligen tycker om samarbetsavtalet med Svenska Missionskyrkan. Eller helt enkelt om vad jag tycker är bäst och sämst just nu. Listan kommer närmast från Anna, men jag har lagt till några kategorier. Kom ihåg att alla svar är subjektiva och inga absoluta sanningar, samt att texten nedan är så där tät och grötig eftersom idiotblogger fortfarande inte förstår det enkla kommandot ENTER.

Bästa minnet: Här är det hård konkurrens mellan min bröllopsdag och min prästvigningsdag, men jag får nog säga bröllopsdagen ändå. Trots duggregn, sju plusgrader och snålblåst...
Värsta minnet: I princip alla minnen som hör ihop med död, sjukdom och Lundbyskolan
Bästa resan: Till Jerusalem (och maken, som då var min alldeles nye pojkvän!) i oktober 2000.
Värsta resan: Som ensam ledare till Taizé våren 2005. Tjejerna jag hade med mig var underbara, men uppgiften var mig helt klart övermäktig. Och dessutom blev jag magsjuk...
Bästa maträtten: Sushi, helst fråm Tsuki i Luna. Saganaki Tiri är inte heller dumt.
Värsta maträtten: Blodpudding. Har inte smakat det sedan den dagen jag kräktes upp det på dagis - över bordet, mig själv och framför allt över fröken som hade tvångsmatat mig.
Bästa köpet: Vet inte riktigt. Men jag säger makens båt, den har vi haft SÅ mycket glädje av!
Sämsta köpet: Vår första bil, som efter en smekmånadsperiod på några månader visade sig vara en självdestruktiv penningslukare.
Bästa egenskapen hos en vän: Empati och omtanke. Sedan får de gärna vara lite eljest, så känner jag mig liksom hemma.
Sämsta egenskapen hos en vän: Taktlöshet och svekfullhet.
Bästa gudstjänsttiden Klockan 10. Då blir man inte vrålhungrig under tiden och när man kommer hem har inte hela dagen gått.
Sämsta gudstjänsttiden Klockan 16. Man har lagom hunnit påbörja en massa saker som man inte vill avsluta. Det är inte kväll, men inte heller riktigt dagtid.
Bästa psalmen 209 - O Gud all sannings källa. Den är min themesong.
Sämsta psalmen 718 - Hennes starka vingar bär. Jag klarar bara inte av den. Varför kan jag utreda en annan gång.

3 kommentarer:

Hosanna sa...

Hälsa dem!

Blyger sa...

Det var en rolig lista! Jag kanske kopierar den en dag... :-) Berätta gärna vid tillfälle vad du ogillar hos "Hennes starka vingar bär". :-)

Evas blogg sa...

Psalm 718 är en av de finaste psalmer jag vet.