måndag, november 26, 2007

Sjukling (igen)

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag har inte världens bästa immunförsvar. Under mitt pastorsadjunktsår hade jag halsfluss två gånger och magsjuka två och dessutom ett helt gäng förkylningar. Sedan jag kom till Södertälje har jag bara varit magsjuk två gånger men förkyld desto oftare. Och nu är det dags igen för feber och halsont. Med lite tur och en ask Ppanodil blir det såpass mycket bättre att jag kan gå till jobbet imorgon. Jag hoppas verkligen det, för jag vill inte vara sjuk.
Det är förstås jobbigt i sig att vara sjuk, men jag dessutom måste jag till min skam erkänna att jag tycker det är jobbigt att vara "en sån som har lätt att bli sjuk". Jag skulle vilja segla genom livet helt utan sjukdagar, aldrig ställa till en massa schematekniska problem för kollegorna och, aldrig behöva boka om samtal och möten och aldrig behöva oroa mig för om någon tycker jag verkar sjåpig eller arbetsskygg. Jag skulle väl helt enkelt vilja vara en övermänniska, antar jag och det vare sig går eller är någon bra önskning att gå runt med.
Jag har en snäll kollega som en gång när jag ringde och var magsjuk och febrig och hade ångest för att jag skulle haft en begravning, milt sa:
- Men vet du, präster kan också bli sjuka.
Det var balsam för en magsjuk själ, det. Och är fortfarande när jag tänker på det. För det är inte alltid det känns så självklart som det är.

8 kommentarer:

Hosanna sa...

Världen har alltför många übermensch som det är så vi kan nog tillåta oss våra små krankheter :)

séra Jónatan sa...

Skönt att du inte är framgångsteolog. Då hade dina församlingsbor blivit misstänksamma om dina andliga status ;)

Jag lider med dig, men det är väldigt viktigt att gå igenom hela sjukdomsperioden även som präst (usch vad moraliserande jag blev). Jag har själv gjort det dumma att gå för tidigt från sjukdomen och inte mådde jag bättre av det.

Miriam sa...

Tack för pepp båda två.

Hosanna: Egentligen tycker jag inte om übermänniskor alls - jag skulle bara vilja vara en när det kommer till förkylningar.

Jonatan: Jag vet, det dummaste man kan göra är att börja jobba för tidigt - det är sånt man får lunginflammation av...

Jeez sa...

Och det är dessutom sånt som att gå till jobbet trots förkylningar som göra att alla kollegor blir sjuka...

Blyger sa...

Har bara ett tips, men ett bra sådant: Aloe vera-dryck av märket Forever Living Products.

Funkar superbra!

Miriam sa...

Blyger: Jag är bokstavligen lite bränd på Aloe Vera men allt är bättre än att sitta här och svettas. Ska undersöka - bor man i Järnatrakten är naturläkemedlen aldrig långt borta :-)

Blyger sa...

oj då, ja, hoppas att du får krya på dig och må bättre oavsett metod... För mig har denna sorts aloedryck (av just detta märke ska sägas) hjälpt mig med immunförsvaret. :-)

~Karin Långström Vinge~ sa...

Det är värre när folk är helt oförstående inför att man är förhindrad att begrava pga VAB. :/