lördag, oktober 01, 2011

En fröjd att läsa

Jag vet inte om det beror på att jag tillbringade delar av min barndom på en ledarredaktion, och i princip hela densamma i en skribents omedelbara närhet - men få saker får mig att bli så imponerad, och så inspirerad, som riktigt välskriven, skarp (och, mea culpa, gärna lite elak) debattext. Sofia Lilly Jönssons svar på kommentaren från Seglora Smedjas redaktör får mig hur som helst att bli helt lycklig. Dels för att jag i stort håller med henne, men främst för att det är så rasande välformulerat. Klicka här, gå till kommentarerna, skrålla ned till den som skrevs av 29 september vid sjutiden på kvällen.

6 kommentarer:

Simon Wämmerfors sa...

Hon är skärpt!

Jonas sa...

Jag instämmer! Och det är verkligen sant att de inte svarar på inlägg, i vart fall inte de som är kritiska, skrev själv en gång utan svar. Och progressivt...nä knappast utan den vanliga liberalteologin som vår Svenska kyrka så mycket älskar..i vart fall mer än de så kallade konservativa..hellre ger man stiftskollekt till dem än till exempel Oasrörelsen som istället gör något gott och är ett salt..

Sofia sa...

Men tack, hörrni!

(och vad många läsare du har, Miriam, nästan femtio klick i min statistik kommer från din blogg idag)

Ulrika Zwaard sa...

Jag satt också och skrockade förtjust : )
Det är riktigt dräpande, en mer välslipad egg får man leta efter!

Gunnel sa...

Det är två bloggar jag följer och det är storasysterivassen och Fjärde väggen. Den senare hittade jag för att den var en bibelblogg tidigare.
Idag hittade jag en hänvisning:
http://gunnelsplats.wordpress.com/2010/01/02/kyrkans-budskap/

Allt gott Miriam! Fortsätt att skriva och älska din kyrka!

Gunnel sa...

http://gunnelsplats.wordpress.com/2010/01/02/kyrkans-budskap/
Varför går det inte att få en länk rätt?
Prov