måndag, februari 22, 2010

Telycka!

Ute är det -22 grader och inte ens katten vill gå ut. Hon nöjer sig med att ligga på fönsterbrädan (ovanför elementet) och längtansfullt titta ut över de glittrande drivorna. Själv ska jag snart göra i ordning lite frukost. Te och macka ska det bli. Massor med varmt te!

Te är livet så här i köldtider. Efter min födelsedag är jag dessutom ovanligt välförsedd på tefronten. Jag har en burk härligt stinkande Lapsang som påminner mig om våren som inneboende praktikant i Mariefred, för det var då jag lärde mig dricka Lapsang på allvar. Jag har en stor Muminburk med något som heter Mums Bums - jag har ingen aning om vad det innehåller men det är jätte-jättegott. Jag har en liten burk Roiboos som mest är avsedd för min pappas besök - han dricker bara Roiboos - och en burk vitt te, men det var en miss. Det smakar damm, eller möjligtvis gräs. Men bäst av allt - jag har två burkar Kränku-te! Kalkstensdrömmar och Gotländskt Äppelkakste.

För er som till äventyrs inte känner till Kränku, som blandar det godaste teet i Sverige och kanske även i hela världen, så föreslår jag att ni läser här. Det går att beställa hem, men det finns också en lista på återförsäljare. Min lokala Kränku-kontakt är Pershagens Hemtrevnad, en utmärkt återförsäljare som har de flesta blandningarna.

Vill man veta mer, kan man även följa Kränku på Twitter:
3 kommentarer:

Per Hökpers sa...

Kanske ska göra ett besök hos min lokala återförsäljare, men det är kallt att ta sig dit även om det bara är 700 meter dit.. *brrr*

Miriam sa...

Att ha en Kränku-dealer på gångavstånd, det är vardagslyx det! Min ligger 200 meter från en av distriktskyrkorna!

Liselotte Malmqvist sa...

Lapsangthe är för mig nyförälskelse, trånga soffor, långa samtal hela natten lång. Bara doften får mig att minnas, gå tillbaka minst 25 år i tiden, det var länge sen jag drack lapsang... kanske dags igen?