lördag, november 28, 2009

Jane Eyre

Idag recenserades Dramatens uppsättning av Jane Eyre och jag blev genast fast besluten att se den, ju förr desto bättre. Den är slutsåld fram till nyår, men därefter finns det biljetter åtminstone till påsk tror jag.

Jag upptäckte Jane Eyre ganska sent i livet, det är bara två år sedan jag läste boken för första gången, och av alla filmatiseringar som uppenbarligen finns, så har jag bara sett en. Men den har jag å andra sidan sett flera gånger ...


Ruth Wilson som Jane. Boktroget tjurskallig.

2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Min kontakt med boken var högläsningen i p1 för snart tio år sen. Angela Kovac (med reservation för stavningen) läste och det gjorde hon bra.

Ges den uppläsningen ut så önskar jag mig den.

Dramatenskådespelaren läste jag häromdagen menade att Jane idag skulle haft någon diagnos. Hon menade att det rättspatos som Jane hade tyder på det. Jag håller inte med. Kanske för att jag är likadan.

Miriam sa...

Jag läste också den intervjun och höll inte heller med. Jane har haft en rätt asocial barndom utan några normala relationer, så det är klart att hon inte fattar sociala spel och konventioner. Om någon har en diagnos så är det väl Rochester, så dålig impulskontroll som han har ;-)