måndag, mars 29, 2010

Lite lättsamt och meningslöst...

...blir det som omväxling idag. Jag har fortfarande viktiga saker om Bjästa, prestationsprinsessor och därtill den stundande påsken att blogga om, men inte idag.

För idag har jag påskstädat mitt hem (vilket jag lär få göra om lite snabbt på skärtorsdagens kväll), handlat påskmat och påskgodis (vilket jag lär ha vissa problem att samexistera med, passionstiden till trots), skurit ett påskris och lyckades slutligen krossa en full flaska Sweet Chili-sås på köksgolvet. Detta fick mig att ta en liten paus i husligheterna, men så snart jag fått upp ångan igen ska jag baka After Eight-tårtor som ska ätas i Sigtuna och Strängnäs, där påskaftonen kommer att tillbringas.

Allt detta för att Stilla Veckan ska få vara stilla i alla fall på hemmaplan. Vi får se hur det blir med den saken.

5 kommentarer:

Maja sa...

Är det kladdkakor med After Eight-bitar? Har du testat att krossa hårda mintkarameller av typ Marianne också? Det är också kul (allt godis passr i kladdkakor, allt).

Vill du ha ett recept på en citronkaka?

Varför kommer du ha problem att samexistera med maten och godiset?

Tog du verkligen en paus i husligheterna när du tappade flaskan med det kladdiga innehållet på golvet, intensifierades de inte snarare?

Anonym sa...

Mina sympatier!

Jag tappade en nyöppnad enlitersflaska med kinesisk soya på köksgolvet en gång. Det blev paus i husligheterna även där - fast efter viss återhämtning, när blodtrycket sjunkit något, var det ju nödvändigt att intensifiera dem.

Kort därefter tappade jag ett paket mjölk - som också skvätte över halva köket... :-/

/Lars

Miriam sa...

Japp, det är kladdkakor med 12 bitar i smeten och 12 bitar ovanpå :-) Jag har bakat kladdkaka med Dumlekola, men har aldrig testat krossade Marianne. Ännu...

Jag vill gärna ha ett recept på citronkaka!

Jag brukar fortsätta existera, men samexistensen tenderar att upphöra eftersom jag lätt äter upp goda saker innan jag tänkt göra det.

Husligheterna intensifierades för att sedan upphöra, det stämmer. Men allra först tog jag en mikropaus för att säga fula ord och tillkalla maken, samt hämta moppen.

Maja sa...

Jag läste "tillkalla makten".

Har lagt upp citronkakan nu.

Jonas sa...

Då jag inte kommer åt någon dator under påsken tillönskar jag redan nu en glad påsk!