torsdag, mars 25, 2010

Modet i Bjästa

Även om gårdagens Uppdrag Granskning beskrev en nästintill ofattbar mänsklig feghet, så berättade programmet också om tre mycket modiga flickor:

"Linnea", som anmälde våldtäkten och trots de massiva påtryckningarna stod fast vid sin anmälan och som dessutom vågade och orkade prata med journalisterna.

Amanda Ögren, som vågade träda fram med namn och bild, berätta om förföljelserna av Linnea och ställa sig på hennes sida.

Och, faktiskt, den anonyma tjejen som berättade om de grova saker hon skrivit och sagt om och till de båda våldtagna tjejerna, men som hade ändrat och ångrat sig. Att inse, medge och stå för att man behandlat en annan människa så illa, det kräver både självinsikt, mognad och mod.

Vad beträffar min kollegas uttalande om den dömde pojkens agerande på skolavslutningen, så har de nu blivit ett domkapitelsärende. Det ska bli intressant att se vilket utfallet blir.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Jag skulle önska att kyrkan i Bjästa var aktiva, uppmande folk att komma till kyrkan och be (som skulle ha extra öppet och erbjuda möjligheter till bikt; dels med tanke på att det ju är fastan och särskilt med tanke på det inträffade. Jag tror nog det är många som är i behov av försoningens sakrament och som skulle må väldigt bra av att kunna lägga fram sina synder göra bot och veta att Gud förlåter.

Miriam sa...

Dagens Svd rapporterar från gårdagens högmässa, där många ungdomar deltog och man i klarspråk bad för de drabbade.