söndag, januari 10, 2010

Fler än jag...

...skriver om dopet i dessa dagar. Jonatan till exempel. Han ägnar sig åt analys av hur dopet beskrivs på Svenska Kyrkans hemsida. Läs.

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Miriam
Det jag fäste mig för i dina Bloggar var din vånda inför domsöndagens texter. Det är skillnad på vad det står och vad vi vill att det skall stå. Det är skillnad på vad bibeln lär om Gud och privata, egna teologier.

Som bibelläsare och intresserad av helheten, så har jag fattat, att dopet förebildas i Israels barns vandring genom Röda Havet. Vattnet stod som en mur till höger och vänster, så frälste Herren på den dagen....

Min Gud är en frälsande Gud i vattnet i Kristus från synd och död till uppståndelse och nytt liv. Och vandring på "den vägen". Min Gud är Herren både i GT och NT och en frälsande Gud och ingen grym, annorlunda, nyckfull Gud.

lars b stenström sa...

Hej,

Får man tro diskussionerna den senaste tiden vill många bygga om dopet och göra det till en mer privat manifestation över den egna familjen och det egna barnet. Kyrka, Ande och tro förskjuts till marginalerna. Att det ska vara så svårt att ta till sig gudstjänstordningar och tradition.

Här ännu en text som handlar om dopet på Svenska kyrkans hemsida:
http://stillsam.blogspot.com/2009/10/kyrkans-hemsida-presenterar-ett.html