tisdag, oktober 23, 2007

Men kom igen RFSL!

Att vilja bevara äktenskapet för en man och en kvinna må anses reaktionärt, högerkristet, homofobiskt och heteronormativt - men det är inte olagligt. Tvärtom, det betyder att man bejakar nuvarande lagstiftning och tycker den håller även för framtiden. Det får man tycka. Och det får man säga offentligt att man tycker. Man får till och med försöka påverka andra att tycka samma sak. Det fungerar så med politik och lobbyism - intresseorganisationer försöker - givetvis inom lagens råmärken - att skapa opinion. Föredrar man ett annat förslag får man säga emot. Och försöka förmå andra att också säga emot. Det kallas demokrati och yttrandefrihet. Det är en väldigt bra grej faktiskt.
Uppenbarligen tycker inte RFSL det. Trots att de är en av landets mest framgångsrika lobbygrupper som fört fram sitt budskap och givit det ett enormt genomslag, vill de inte ta propagandafajten utan springer till HomO och piper om att de som tycker annorlunda ska tystas.
Varför inte acceptera att det inte bara finns fler än en familjepolitisk ståndpunkt utan även att de som tycker annorlunda faktiskt har rätt till sin åsikt? Och utifrån det forma en egen kampanj så folk som åker tunnelbana får reda på vilka alternativ det finns till Mamma-Pappa-Barn och varför det är bra?
Kom igen RFSL - bätte kan ni!

4 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Om man propagerar för att staten tar hand om "äktenskapet" d.v.s
utfärdar avtalshandlingar och lämnar kyrkan utanför - är man homofob då?
Om sedan kyrkorna får utföra välsignelseakter för paren?
Är man kyrkofientlig då?
OBS Paren kan vara oblandade eller blandade.

Miriam W Klefbeck sa...

Vare sig fobisk eller fientlig, bara praktisk, skulle jag säga.

Dag Selander sa...

Är det OK att vi lägger üpp din blogg på 100 Kristna BLoggar
http://missionxp.webblogg.se/1190024271_kristna_bloggar_den_s.html

Miriam W Klefbeck sa...

Dag: Det är helt OK