tisdag, september 06, 2011

Vad andra skriver

Ikväll har jag gjort en liten tur bland mina bloggarkollegor och hittat diverse intressant och spännande.  Skönt en kväll när man inte har så mycket att säga själv, men ändå vill vara med i bruset liksom.

Kristen Opinion talas det om konfirmationen i Svenska Kyrkan, och hur dess innehåll och funktion förändrats över tid och om behovet av att ta frågan om inre sekularisering på allvar.

Kyrksyster skriver om själavård, och om hur ett visst mått av voyeurism - eller snarare nyfikenhet - inför den andras liv bidrar till god själavård. Att vara mer nyfiken på den man ska betjäna, än på betjänandet och hjälpandet i sig, gör att mötet med konfidenten blir mer jämställt. 

Clara har hittat en fin anka till sin son på second hand. Mina kusiner hade en nästan likadan när vi var små, så jag blev genast nostalgisk.

Pappa skriver om det som Uppdrag Granskning ska handla om imorgon, och som han själv skrivit om redan tidigare. Nämligen förhållandet mellan oljehandelsbolaget Gunvor och ryska intressen.


Och Sofia skriver, apropå Hyresgästföreningen och kyrkotillhörighetens pris, om Omsorgens tunna fernissa. På pricken, som alltid.

Inga kommentarer: