tisdag, september 11, 2012

Jag fattar inte riktigt

Hänger med gamla studiekamrater - vi pratar Strukturutredningen. Pratar med mamma - vi pratar Strukturutredningen. Morgonfikat på jobbet - vi pratar om Strukturutredningen. Jag läser lite bloggar - som i flera fall handlar om Strukturutredningen. Kollar Facebook - där också. Massor. Finns speciella diskussionsgrupper utifrån den till och med. Kollar Twitter - där är det inte lika mycket, men visst finns det. Mest länkar till bloggarna iofs, men samtalet förs. Ständigt denna Strukturutredning. Kollar så Kyrkans Tidnings hemsida. Och visst finns det artiklar - mest debattartiklar - på ämnet. Men inte särskilt många. Knappt 20 stycken hittills i år, parallellt med att det pågått lokala utredningar och stiftsstyrelserna har tagit beslut och kyrkomötet hela tiden ryckt närmare.

Är det jag som är en Strukturutredningsnörd med skeva förväntningar på KT? Eller är det faktiskt något som är lite konstigt?

Nåja. Vill man som jag nörda ned sig i ämnet, rekommenderas bloggen Stillsam
Och snart även Tidskriften Evangelium, vars första nummer kommer i oktober och har temat Strukturer - om än i en avsevärt vidare bemärkelse än just Strukturutredningen!

2 kommentarer:

Bergmans Bryderier sa...

Strukturutredningen?
Ja, du ser ...

Annika Hansson sa...

Ja, jag håller helt med. KT ligger väldigt stilla om strukturutredningen. Märkligt för det är en stor förändring av församlingsbegreppet som liksom är grunden i kyrkoordningen. Det kommer att innebära nya förutsättningar för hur vår kyrka i större städer i framtiden kommer att leva och växa. Intressant debattinlägg i NA idag, från en präst i Göteborg. Om hur sammanläggningar av pastorat försämrar gudstjänstdeltagandet. /Annika Hansson