söndag, december 06, 2009

Om puckade protester

Någon har målat över de nya 60- och 80-skyltarna på 57:an med svart färg och dessutom gjort samma sak med fartkamerorna. Resultatet är just nu att det är svårt att se vilken hastighet som gäller över huvud taget.

Jag vet att det finns folk som tycker att det är trafiksäkrare med lite högre hastigheter, som inte tyckte sänkningarna var en bra idé. Jag tror dock inte att de som varit ute med målarburk i diket hör till dem, utan till någon som antingen inte tänker alls, eller som tänker att det är viktigare att de själva får köra så fort de vill mellan Järna och Mölnbo, än att vägen är säker för alla andra som gärna vill köra där utan att dö.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Idioter är det rätta ordet för att beskriva dem. Enda följden blir att mer av deras skattepengar går åt att tvätta skyltarna, pengar som kunde ha använts till att underhålla den och andra vägar istället.

De som är kritiska mot de ändrade föreskrifterna om hastighetsbegränsning förstår ändå inte på vilka grundvalar hastighetsbegränsningarna bestäms. Sedan har vi alla kommunpolitiker som säger att varenda vägsnutt är en oerhört viktig pendlingsväg och om det tar 1,5 minut längre att åka till jobbet så dör samhället ut.

Som tur är detta ingen demokratifråga utan bestäms av dem som förhoppningsvis vet bäst.

Carl-Henrik sa...

Så det är alltså inte bara på Orust som den sortens personer finns...
Här har fartkamerorna blivit övermålade åtskilliga gånger, och tålmodigt återställts av Vägverket varje gång. Trots att det är en massa skattepengar som går åt till detta hejar jag intensivt på Vägverket och uppmanar dem att stå på sig. Man ska aldrig ge efter för såna där maffiafasoner.