tisdag, februari 06, 2007

SL-ilska och en fredagsfyra på en tisdag

Alla pendeltåg mellan Gnesta och Södertälje är inställda den här veckan eftersom man glömt (?) att kontrollera tågens hjulaxlar eller något sånt och därför har akut vagnbrist. Ersätts av bussar, stod den i tidningen, på hemsidan och på monitorerna på perrongen samt ropades ut i högtalarna en gång i kvarten. Kom det någon buss till Mölnbo 8.07 då tåget skulle ha gått? Nej. Det kom inte en enda buss förrän den ordinarie linjebussen (som går till Järna, där man får byta buss och sedan åka via varenda buske i Ytterjärna till Södertälje) dök upp 8.46. Vid det laget kände jag inte mina tår, hade stela fingrar och adrenalin upp till ögonbrynen. För att inte komma alldeles försent till personalsamlingen och för att inte riskera att hamna i syndanöd för saker jag låg i riskzonen att anklaga oskyldiga busschafförer för, steg jag av i Järna. Där arbetar maken, så där stod bilen och i den kom jag sedan vidare och anslöt till mötet en timme försent. Jag är fortfarande rätt sur - men har skrivit ett artigt brev och frågat om det finns en egen ersättningsbuss-tabell eller om det ska finnas en buss per tåg.

För att pigga upp mig (bortsett från en burk kantarellsoppa och vansinnigt gott och fettigt vitlöksbröd) kommer här en tisdagsfyra som jag snott från Karin (igen). Sprid den gärna, sånt här är kul.

1) Varför har du fått ditt namn, tror/vet du?
Mamma hade läst Barnen i Nya Skogen och hittat namnet där. Att det är bibliskt tror jag inte var någon nackdel heller.

2) Om du hade varit av motsatt kön, vad tror/vet du att ditt namn hade varit?
Martin Torgny. Sedan mor och far på andra tankar, för min bror heter Eric Harald.

3) Om du skulle byta namn, vad skulle det då bli?
Nu har jag ju vant mig vid Miriam och accepterat att det inte slutar på a som "riktiga" flicknamn, men i barndomen/tonåren ville jag heta först Susanna och sedan Emma. I dagsläget tror jag att Henrietta vore det som ligger närmast, för det heter jag ju redan, i andranamn.

4) Har/hade du bestämt namn för dina barn i förväg?
Ja, i princip. Om Gud välsignar oss med barn kommer de med stor sannolikhet få heta Jakob eller Martin respektive Lydia eller Elisabet. Fast man vet ju inte. När man träffar personen ifråga kanske man bara vet att detta är en...Hildur?

1 kommentar:

02793553 sa...

hello,I recommend to you the best browser in history,I really loved it,I hope you may want to download and try. thank you.