torsdag, februari 01, 2007

Moraltant på krigsstigen

Köpte ett nytt skärp igår. Tror det gamla är i Kårarp sedan i julas. Hur som helst, bristen på rätt slags skärp fick mig att bege mig till JC i Södertälje. Det är inget jag gör speciellt ofta, och nu blev jag påmind om varför.

1) De verkar inte vara intresserade av att sälja kläder till människor med större tumstorlek än 28 i midjan. I alla fall förvaras större kläder inte synligt.

2) Musiken som spelas i butiken har vid samtliga tillfällen jag varit där handlat om sex på ett osympatiskt sätt, eller som igår, en serie flåsanden som jag tror var ordet "sexy". Sådan musik som ofta har en tillhörande video med halvnakna flickor med DD-kupa som ålar sig runt män med blaserad uppsyn som verkar tycka att tjejerna fyller samma funktion som en soffa eller en någon annan bekvämlighetsartikel och som uppmanat till vad man kan kalla o

Jag kanske är pryd och fånig, men jag blir klart upprörd av att tonåringars (och andras) jeansinköp ska ackompanjeras av auktoritära uppmaningar till sex. Deras vardag är nog sexualiserad som det är.

1 kommentar:

laji888777 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.