tisdag, augusti 23, 2011

Äpplen!


Träden är fulla av dem. Gräsmattan också. Maken tuggar och äter så fort han hinner, själv kan jag inte hjälpa till eftersom jag är något så fånigt som allergisk mot råa äpplen. Men, det finns ju mycket smaskens man kan göra med äpplen så att de slutar vara råa. Paj, t.ex. Igår gjorde vi en, idag två till, samtliga enligt det lika enastående som enkla receptet på baksidan av havregrynspaketet:


5 skalade och skivade äpplen läggs i en form
0,5 dl socker blandas med 3 dl havregryn och 75 gram smör så det blir en grynig gegga.
Geggan läggs över äpplena
Formen ställs i ugnen, som ska vara 175 grader varm och gräddas ca 20 minuter
Serveras med glass eller motsvarande.




6 kommentarer:

Unknown sa...

Stackars dig som är allergisk mot äpplen. Verkligen. Vi äter fantastiskt många äpplen i den här familjen. Igår handlade vi, till det otroliga priset av 24,90 kr/kg, åtta äpplen vilka är slut idag. Det är det enda jag saknar, eller en av de få sakerna i alla fall, med lägenhet. Inga äppelträd med äpplen.

Miriam sa...

Välkomna till Klefbecks självplock. Öppet alla dagar. Och nätter...

Unknown sa...

Åh, det skulle vi vilja, väldigt mycket. Fick jag inte ett liknande erbjudande förra året? Vilka tider är det öppet?

Miriam W Klefbeck sa...

Jämt. Oavsett om vi är hemma eller ej har Fantasifamiljen fri lejd till våra äppelträd. Mirabellerna är också OK.

Unknown sa...

Grymt. Det vill vi gärna. Vad är Mirabeller?

Miriam sa...

En sorts gula plommon, små och runda. De sitter på det buskiga trädet närmast gatan.