onsdag, oktober 18, 2006

Två födelsedagar och ett pucko

Dagens jubilar:
Maken blir nu 30 på riktigt. Presenten, en vit och blå båt, levereras i eftermiddag. Jag tror att den stora, väldigt rara födelsedagsintervjun i Länstidningen går att komma åt via
www.lt.se.

Dagens jubilar 2:
Svägerskan, makens tvillingsyster blir också 30 idag, inte helt otippat. Vill man läsa mer om henne rekommenderas länken till Filurarverkstan som återfinns till höger.

Dagens morr:
Har lånat om "Vattenmelonen" av Marian Keyes för att ha något lättsamt att försjunka i på tåget och före sängdags. En lagom slaskig, lagom rolig, lagom sorglig bok att rensa hjärnan med.
Dessvärre har någon tidigare läsare ägnat ganska mycket tid åt att med både bläck och blyerts kommentera både boken som helhet och den aktuella handling med föga upplyftande meningar såsom: "Urtrist bok, har plågat mig igenom den" eller "äckligt" eller "Fy fan" eller rätt och slätt "Fy". Kanske en petitess, men jag blev verkligen störd av det. Det var som om denna anonyma, vulgära gnällspik kom in i min "Vattenmelonen-upplevelse" och sa att den var dålig och äcklig. Det var inte alls lika trevligt som vanligt, eftersom jag varje gång jag vände blad undrade vad hon hade skrivit för trams på nästa sida. Om hon (det verkar på handstilen vara en ganska vuxen kvinna som är marodören) tyckte boken var så förfärlig, hade det varit betydligt mindre arbetsamt att sluta läsa och lämna tillbaka den. Synnerligen omoget beteende!

1 kommentar:

Gabbis sa...

Hej. Jag förstår mig inte på människor som skriver i böcker de inte äger själva! Bibliotekets dessutom! Som så många andra ska ta del av!