torsdag, augusti 17, 2006

Jublieum

Idag är det exakt och precis 20 år sedan jag började skolan. Jag vet inte riktigt hur jag kom att tänka på det, men så är det i alla fall. Jag minns nämligen att jag inpräntade datumet 17 augusti i huvudet redan på försommaren när vi fick ett brev hem där namnen på alla barn som skulle gå i ettan på min skola också stod med. Vilket jag läste tills det blev alldeles skrynkligt...
På den stora dagen sken solen och jag hade på mig ljusblå manchesterbyxor, ljusblå knorvig tröja, ljusrosa gymnastikskor med kardborrband och ett blått sidenband i håret. Paviljongen på Lundbyskolan i Örebrodär klass 1G hade sitt klassrum var rödmålad med platt tak och många fönster. Resten av skolan hade också platt tak, och bestod av bruna tegelväggar och orange och blå träpaneler. Fröken Margareta hade aprikosfärgade byxor med pressveck, ett brett, blankt aprikosfärgat skärp och en vit blus med aprikosfärgade prickar. Hon var vackrast i världen (minns att året var 1986) och jag fick en egen gulbrun bänk längst bak i raden längst mot väggen. Vi var fyra stycken som redan kunde läsa men jag hade kunnat längst och jag tror att jag den dagen var helt igenom lycklig. Inte blev det sämre av att mamma och jag senare på dagen inhandlade bänkpapper med hundar och bokplast med glassar på.
Nu har det som sagt gått 20 år och jag är ganska genomlycklig nu också. Molnet på min himmel idag är att det är så svårt att hitta någon som säljer bra röcklin. Både Marks och Libraria tycks ha gått i graven, på Slabbnicks har alla kapuschong och på Kyrkting finns det bara korta. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Man borde lära sig att sy!
För övrigt lyssnar maken och jag på partledarutfrågningarna i P1 varje kväll (22.15) före aftonbönen. Hittills tycker nog jag att Lejonborg skött sig bäst, det märks att han har rutin. Ohly var också duktig, men personligen tycker jag Reinfeldt blev lite för defensiv för att övertyga ordentligt. Vill man läsa och lyssna mer, finns alltihopa här:

3 kommentarer:

Liturgifreak sa...

För bra röcklin rekommenderas England!
Watts & Co, http://www.wattsandco.com/
Wippell's, http://www.wippell.com/
J & M Sewing Service, https://www.jandmsewing.com/

J & M verkar mest prisvärda, även om jag själv har ett från Wippell's för ungefär £80.

Liturgifreak sa...

Medan jag minns... Det ryktas att det finns en dam i Landskrona som kan göra både albor och röcklin. Vad det kostar vetes dock inte...

Anonym sa...

J&M är kanon, min kassock satt som en smäck vid första provningen trots att det var jag själv som fixade måtten och mauilade över dem.

Watts albor är ok.

Marks syatelje i Kinna gör bra röcklin.

själv är jag snart på väg att besöka Liturgisk utrustning i Hökerum snart för att se vad de har