lördag, juli 17, 2010

Somligt provocerar mig mer än annat...

...och det gäller exempelvis folk som anmärker på sina medmänniskors kroppar. Allra särskilt om det sker med utgångspunkt i de egna estetiska preferenserna. Så med andra ord - är svenska män på stranden, och deras badbyxor, så obehagliga att se på, så är det bara att stanna hemma eller med debattörens egna ord retirera "bakom en stubbe eller buske."

Visst, hänsyn till omgivningen kan vara ett skäl att hålla sig i fysiskt god form - men då handlar det om att orka ta aktiv del i sitt familjeliv och inte dö ifrån sina närstående i förtid, inte om att anpassa sitt utseende till lättäcklade kroppselitisters preferenser. Och även om det inte är nyttigt att vara alltför överviktig, så är det, faktiskt, vars och ens personliga ensak och ansvar.

Siepen tar upp just hälsoaspekten på det hela i slutet på sin artikel - men det hade varit avsevärt lättare att ta honom på allvar, om han inte först ägnat halva artikeln åt att gnälla och gny över hur motbjudande han tycker att andra människor är.


PS Sofia Lilly Jönsson - jag har ingen humor ;-)

3 kommentarer:

Sofia sa...

Han menar det inte. Byt ut valfri bild ur valfri artikel med rubriken Så får du strandkroppen eller Fixa magen till sommaren eller Gå ner fem kilo på tre veckor i valfri tidning från den vanliga baddräktsmodellen till en bild på en blekfet medelålders man mellan 30 och 70 och du har förklaringen till hans härliga drapa. Ska det vara utseendefixering så ska det, menar Siepen; han har helt rätt i det.

Miriam W Klefbeck sa...

Okej. Jag är inte övertygad, men hoppas du har rätt. För har du det, är det riktigt smart. Och riktigt kul.

Sofia sa...

Ja jag tolkar det så iallafall.