tisdag, juli 13, 2010

Om det är sant, är det illa...

...och om det inte är sant, så är det också illa, fast på ett annat sätt. Sjätte budet eller åttonde - oavsett vilket är det gäller i fallet Littorin, så finns det en sak som är säkert och det är att alltsammans är tragiskt och ovärdigt. Det är ungefär det enda man kan vara säker på, för resten vet den stora majoriteten av oss ingenting om. Vem ljuger och vem talar sanning? Vem är offer och vem är förövare? Är saker och ting alltid vad de ser ut att vara?

Det är klart att de inte är. Men också klart att det en gång ska bli - inför ögonen på den som vet och ser allt, men ändå älskar fullkomligt.

Det finns ingenting gömt, som inte skall komma i dagen och ingenting dolt som inte skall bli känt. Därför skall också det som ni sagt i mörkret bli hört i dagsljuset, och det som ni har viskat i enrum skall ropas ut från taken.
Lukas 12:2-3

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra, det behövs kloka och balanserade kommentarer - om det skall kommmenteras.
Bonden

Sofia sa...

Varför skulle det inte kommenteras, Bonden?

Anonym sa...

Till Sofia.
I min enfald tycker jag att saker och händelser som man hör, men inte är säker på om att det är sant, ska man inte föra vidare. Och rakt inte i kvällspressen.
Bonden

Miriam W Klefbeck sa...

Fast man kan ju, i medvetenhet om vad man INTE vet, kommentera och diskutera de två företeelserna som tycks vara alternativen, skeendet kring offentliggöranden av olika slag, samt sakfrågorna sexköp, medieetik och politisk strategi.

Sofia sa...

Ja, det var enfaldigt. För hon som har berättat sin historia för tidningen för ju inte vidare någonting som hon har hört, som liksom är ett litet skvaller som inte berör henne, utan någonting som hon i högsta grad har påverkats av direkt och som hon fått gå i terapi för och som till yttermera visso är förbjudet i lag i det här landet. Om det finns sådana historier att berätta om landets högsta ledning vill jag veta det, och jag vill ha deras kommentar till det, inte snyfthistorier om hur jobbigt det är att bära skuldbördan.

Anonym sa...

Sofia, jag försvarar inte på något sätt det mannen anklagas för. OM det är sant är det förskräckligt, OM det är lögn är det också förskräckligt. Många lider.
Bonden

Sofia sa...

Men jag säger inte något som sanningshalten, jag talar om kommentarerna. Varför skulle man lägga locket på, det är vad jag menar.

Anonym sa...

Bönder kan vara envisa. Det jag menar är att jag inte tycker att man ska sprida vidare nånting som man inte är säker på är sant. Det finns två uppfattningar, bara en är sann. Är det sant ska mannen ha sitt straff, men Aftonbladet är ingen rättsinstans. Inte ens en mördare hänger man ut med namn och bild!
Bonden

Sofia sa...

Det finns ju en person som påstår att det är sant. Om hon har rätt är det jäteallvarligt - denna man har varit arbetsmarknadsminister i ett land som just fått en lagstiftning där sexköp är olagligt, och en mycket stark lobby som talar om prostitution som ett yrke emot den. Det märks ju nu om inte annat när anklagelserna kommer fram. Det är ju politiskt relevant information på grund av att det handlar om en av de som har allra mest makt i Sverige, en makthavare. Att folk inte begriper det, att det inte handlar om en privatperson vem som helst, det är verkligen ett misslyckande för det demokratiska systemets implementation hos medborgarna.