torsdag, april 08, 2010

Lite mycket...

...nu igen.

Jag håller på och byter tjänst, eller i alla fall arbetsuppgifter. Jag ska ta en paus som barn- och familjeansvarig präst och istället vara kaplan i S:ta Ragnhilds Kyrka. Inom samma församling alltså, och till en början bara delvis, men det tar ändå tid, kraft och koncentration som gör att mitt bloggande blir mer sporadiskt än det brukar vara.

Men jag hoppas snart vara tillbaka med full kraft igen, och då tänker jag motionera både nya, gamla och nygamla käpphästar, såsom ämbetsfrågans nyanser, duktiga flickors upprättelse, högmässans förträfflighet, Vita Husets särställning som kvalitativt tidsfördriv och kanske en och annan katt. Har ni andra förslag - säg till!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med dina nya arbetsuppgifter! Hoppas du snart får tid med din blogg igen. Det är så roligt få ta del av dina tankar.
Karin

Prästkandidaten sa...

Kanske en liten reflektion över det faktum att lite väl många präster inom Svenska kyrkan verkar ha en reformert nattvardssyn? Passar ju bra i anslutning till högmässans förträfflighet! :)

Maja sa...

Jag tycker det vore kul om du skrev något om tendensen att prästyrket börjar bli ett kvinnoyrke.

Jonas sa...

Lycka till på nya tjänsten, önskar dig allt gott!

Något jag undrar över hur du upplever det när andra kvinnliga präster (eller manliga) - som jag gissar en del gör - kritiserar eller ifrågasätter din uppfattning - så som jag förstår den - att man faktiskt inte behöver bektrakta dem som har en annan ämbetsuppfatting som paria utan t.ex. kan delta i kyrkliga aktiviteter med dem?

Miriam sa...

Jonas, det skriver jag ju om jämt! Vill du verkligen höra det igen
;-)?

Jonas sa...

Har du skrivit om det på ett tag?! Isåfall kanske inte så explicit..får gå tillbaka och titta.

Miriam sa...

Det var nog ett tag sedan, när jag tänker efter. Kolla poster för sista veckan i augusti, valfritt år, så lär det dyka upp...