onsdag, september 26, 2007

Åsiktsmaskinen

Idag uttrycker 50% av den Mölnbobaserade Klefbeckska åsiktsmaskinen följande:

1) Det är ett oskick att fjärrtåg har företräde framför SL-tåg på Gnestabanan. X2000 måste ha större chanser att köra in sin försening än ett halvskruttig pendeltåg!
2) Fördelarna med att Svenska Kyrkan ger upp vigselrätten är fler än nackdelarna. Kom igen nu Kyrkomötet, släpp taget! Visst, det är en lång tradition, en stor kontaktyta, ett forum för att möta människors andliga längtan MEN samtidigt, om vi istället erbjuder välsignelse av borgerligt ingångna äktenskap, får människor en chans att tänka till vad de egentligen vill ha. Förhoppningsvis stimuleras de borgerliga vigslarna till att utvecklas och bli fina ceremonier som går fortare än fem minuter och de som ändå väljer att komma till kyrkan har gjort det inte bara för att få ett "riktigt" bröllop. Svenska Kyrkan utan vigselrätt blir mera kyrka och mindre av "Statens livsåskådnings- och passageritsavdelning". Och dessutom blir diskussionen om Svenska Kyrkans syn på vilka relationer som ska välsignas och vilka som ska kallas för vad mer inomkyrklig, vilket jag tror gynnar alla parter.

3 kommentarer:

Monica Olsson Kolkman sa...

Håller med 100%, (jag andra punkten alltså, första har jag ingen åsikt om...)

Hosanna sa...

same, same... om man inte räknar med det du nämnde om tåget.

Anonym sa...

Håller fullständigt med Dig. Detta är ju inget nytt, så fungerar det ju i flera av våra europeiska länder utan komplikationer sedan länge.
En annan Storasyster