onsdag, april 25, 2007

Mitt sjukskrivna liv, del 3

Idag har jag besökt min gudson som bor i Stockholm. Han är nio månader gammal och ett synnerligen intagande barn. Idag har vi ätit lunch tillsammans (hans mamma, som är min goda vän H, var givetvis också med) och jag har överräckt en gul kamel med röda prickar och randiga ben och limegrön svans. Han bet den i nosen och det tror jag är ett gott tecken. Fromma gudmorsgåvor är jag inte så bra på. Men jag förstår mig på stoppade kameler. Kanske att jag någon gång i framtiden kan använda kamelen för att illustrera att den inte ryms i ett nålsöga.
När man är sjukskriven av sådana skäl som jag är just nu - jag har bestämt att överansträngning är det ord som bäst beskriver läget - får man många goda råd. Igår talade jag i telefon säkert fyra timmar sammanlagt, men vänner och kollegor som tycker om och bryr sig om mig. Det är väldigt värmande, om än lite förvirrande ibland eftersom människor är olika och säger olika saker. Men bland alla råd och kloka tankar, utmärkte sig detta recept:
- Soffa. Filt. Chokladkaka. NU!
Soffan och filten har jag klarat, men chokladkakan får vänta tills på fredag. Någon sorts livsrytm måste man väl behålla ändå...och även om jag bara är överansträngd och varken döende eller har vunnit en Oscar, vill jag ändå säga TACK till alla som är snälla och ringer och mailar och ber.

1 kommentar:

Blyger sa...

Gul kamel med färgglada detaljer är en fiffig present! :-)

...och nu kommer ett till "gott råd": Stäng av telefonen, dra ur jacket emellanåt. Det är i alla fall min erfarenhet, att även telefonsamtal kan dra energi, ibland.

Önskar dig sol och lagom mycket värme (så du inte blir överhettad)!