onsdag, juli 05, 2006

Tips!

För dagen tre tips. Två bad, en bok.


Tips nr 1. Badplats.
Bergasjön ligger strax utanför Mölnbo åt Järna-hållet. Sväng av väg 57 strax efter "samhälle börjar"-skylten. Följ grusvägen tills den tar slut. Bergasjön är en brunvattensjö som trots vattnets tvivelaktiga färg är mycket ren. Det finns två bryggor, gräsmatta, lekplats, klippor, toalett (inte dass utan en sådan man kan spola på) och på onsdagar våffelservering i Fristastugan som ligger intill. Mycket barnfamiljer, men klipporna brukar bjuda en viss frid åt den som så önskar. Enda minuset är måsfamiljen som kretsar runt, gör sin behov och allmänt ser onda ut. Jag vet att de var där först, men lite gästfrihet kan man väl visa även om man är mås.

Tips nr 2. Badplats
Sjön Sillen är jättestor och sträcker sig mellan Gnesta och Vagnhärad, ungefär. Vid Vårdinge Kyrka finns en liten, liten vik där en vänlig människa rensat bort vassen och troligen också lagt i sand. Man tar sig dit medelst bil, som man lämpligen parkerar på kyrkans parkering. Därifrån går en liten stig genom skogen nedför backen. Själva stranden har rum för max fem sällskap och består av gräs och en liten sandremsa. Inga som helst faciliteter, men kyrkan vid parkeringen är öppen 9-21 och har både ljusbärare, toalett och andaktsro att erbjuda. Vattnet är klart och ganska svalt, det är ganska långggrunt och vacker utsikt till andra sidan sjön.

Tips nr 3. Bok
"Part of the furniture" av Mary Wesley.
Mary Wesley dog 2002 och det var stor skada. Hon började skriva skönlitterärt när hon var 70 år och denna hennes sista bok är den absolut bästa av en serie mycket brittiska, mycket säregna och mycket underhållande romaner. Även denna bok har en intrig som när man beskriver den låter tämligen osannolik, men när man väl läst tre rader på första sidan tycker man allt som följer därpå är fullkomligt rimligt. Och det ÄR det också när man tänker efter. Bara inte så värst vanligt eller konventionellt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar din blogg vännen! Ett tips: Skriv inte med lila, det syns dåligt.

Miriam W Klefbeck sa...

Jag märkte det. Ska ändra. Vem är du, by the way?