söndag, november 07, 2010

Det finns en särskild plats i helvetet...

...för sådana som jag. Med egen inhägnad och allt.

Tur att jag är den typen av konservativ kvinnlig präst som tror på försoning genom Kristi Kors.


14 kommentarer:

Anonym sa...

Då får vi sällskap då.

Lisa K

Gregorius Rex sa...

M. Miriam,

Så sött att du tar åt dig. Att du inte tror på positivt tänkande har du ju klargjort, så det är väl inte att förvånas över att du tolkar alt till det sämsta.

Och så duktigt av dig att tro på försoning genom Kristi kors.

Miriam W Klefbeck sa...

Gregorius, det värmer och bekräftar mig verkligen att höra att du tycker jag är söt och duktig. En riktig kvinna, en sådan som ska hjälpa andra kvinnor oavsett vad de sysslar med, brukar ju gå igång på bekräftelse av det slaget.

Det finns för övrigt inte så många tolkningsalternativ när man läser din blogg, och det vore ju klädsamt om du åtminstone stod för dina mindre subtila påhopp. Att du skulle stå för dem så mycket att du skrev under ditt riktiga namn, är däremot inget jag förväntar mig.

Gregorius Rex sa...

Jag visste väl att du skulle ha förståelse för billigt härskarspråk!

Alltid en fröjd att glädja sin nästa!

Maria sa...

OMG - jag som jobbar inom politiken trodde mig ha sett det mesta. Att lyckas klämma in fyra härskartekniker på två meningar är inte illa. Å om ursprungstanken att kvinnor som inte håller varandra om ryggen i vått och torrt (där själva faktumet att vi är kvinnor är viktigare än vad vi tror och tycker i olika sakfrågor) kommer till en speciell inhägnad i helvetet så måste ni nog fortsätta träta där för då går inte heller Gregorius Rex fri.

Maria

Gregorius Rex sa...

Nej, det finns inte så många tolkningsalternativ, det är ju inte heller meningen.

Påhoppen får du stå själv för. Jag har skrivit en reflektion och du tar åt dig. Ditt problem.

När man betraktar kyrkan utifrån och se hur man å ena sidan har en fantastisk skatt och ett uppdrag att ösa ur denna skatt till gagn för alla folk - och å andra sidan ser hur man låter skatten ligga i det närmaste orörd och i stället ägnar sig åt att excellera i futtighet, bedriva tvister i ovidkommande frågor och hugger sin nästa i ryggen över smått, så smått - ja, då står man inför valet att tala eller tiga.

Till vilket gagn, när orden faller på de hälleberg som är kyrkfolkens hjärtan? Det är en fråga att meditera över.

Tack för konstruktiv kritik angående min identitet. Apropå ord som faller på hälleberget...

Miriam W Klefbeck sa...

Även om det bär mig lite emot, så delar jag din analys av hur kyrkan många gånger låter skatten ligga och ägnar sig åt inbördes knivslagsmål.

Att jag tar åt mig är helt riktigt mitt problem. Ett ganska litet sådant, eftersom påhoppet är av den arten att det knappast (ledsen att göra dig besviken) är värt att ta på allvar.

Din totala avsaknad av folkvett, däremot, det är ditt problem. Men jag förmodar att du ser det som en tillgång, så vi har väl även det gemensamt att vi är vid ganska gott mod.

Gregorius Rex sa...

Jag blir inte ledsen för att du inte tar mig och mina ord på allvar. Det kan finnas andra bevekelsegrunder än de till synes uppenbara.

Tack för komplimangen för övrigt. Folkvett är överskattat, en åsikt jag ju bl a delar med f. Dag - ibland måste man tänka utanför lådan även om det inte är bekvämt för alla.

Allt gott och God bless.

Mäster Abraham sa...

Ibland inser man att det är en sällsam glädje att man överhuvudtaget inte arbetar i Svenska kyrkan.

Sofia sa...

Bergmansk kaliber på den här dialogen!

Gunnel sa...

Kära lillasyster!
Den allra värsta debatten har jag upplevt i Credo där en man satte rubriken med att det stora avfallet började med kvinnliga präster kopplat till utlevd homosexuellualitet.

Enligt aposteln Petrus är det väl som att den yttersta tiden började i och med att Jesu lämnat denna jorden och lovat komma tillbaka?

Så jag fortsätter att vilja vara din syster i Kristus tills han kommer tillbaka med en rättvis dom. Jag undervisar och är villig att ta den strängare....

Kram till dig och alla modiga systrar

Gunnel sa...

Rätt adress till min Blogg är http://www.gunnelsplats.wordpress.com
3 Mos 6:21
Offret tillreds med olja på en plåt. Det skall vara väl hopknådat innan du bär fram det. Du skall bryta det i bitar och offra det som matoffer, till en lukt som gör Herren nöjd.

Jonas sa...

Det där "välbekanta uttrycket" är mig inte alls bekant. Men om man nu endast vill hjälpa personer av ett kön, oaktat man är man eller kvinna, är det säkerligen en synd.Om platsen sedan är helvetet är en annan sak.

För övrigt tycker jag inte att det var särskilt trevligt skrivet på Gregorius Blogg. Vet inte om det åsyftas att vara rolig men den effekten får det inte. Om alla klerker i Svenska kyrkan, oaktat kön, vore konservativa, hade kyrkan inte haft de problem de har idag och kyrkorna varit betydligt mer välbesökta.

Lars Bergman sa...

"Bergmansk kaliber..." Hur menar du då, Sofia? :)