lördag, november 24, 2007

Lördagsmys

Efter lövbiff och potatiskroketter med rödvinssås har vi avnjutit ännu ett lyckat videobutiksresultat:
Little Miss Sunshine.
Den är svår är beskriva, men om man gillar Folkabussar, Proust och chokladglass och ogillar skönhetstävlingar, framgångsstrategier och Nietczhe, så är den en fullträff. Vi skrattade så vi tjöt i soffan.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Har hört att den filmen ska vara mkt bra. Men är den inte lite sorglig också? Kan den vara nåt att visa på vår filmkväll i kyrkan? Vi har sett filmer av div. karaktär så att säga?

Anonym sa...

Visst är bra filmer alltid trevligt, men om det ska vara filmkvällar i kyrkan varför inte satsa på ett kristet tema? Vad som är kristen film kan i och för sig diskuteras, men när pastoratet hade filmfestival i Mölnbo på höstlovet visades Prinsen av egypten, Vägen till Betlehem, Narnia: Häxan och lejonet, Luther och Stengrunden. Andra filmer som vi funderade på var Josef drömmarnas kung, The mission, Sophie Scholl, Shooting dogs och Karol (om påven JP II).

Men Little Miss Sunshine var bra som hustrun skriver.

Evas blogg sa...

Markus: Ja, som du skriver kan ett kristet tema diskuteras. Vi tar med oss en fråga in i filmen och den har alltid ett livsåskådningsperspektiv. Utifrån denna fråga diskuterar vi sedan filmen. Det ger många bra kopplingar till vår kristna tro, med allt vad den innebär. Tack för filmtipsen!